overgang programma

 

Nieuw  programma voor vrouwen die graag meer aandacht willen besteden aan "de overgang" 

Herken je ook dat je allerlei klachten hebt, zowel fysiek als psychisch, die je soms als overgangsklachten herkent en soms ook niet? Voel je je soms niet meer helemaal thuis in je lichaam? Of herken je jezelf af en toe niet meer? Soms belemmeren de klachten je zo dat je niet meer optimaal kan functioneren? En ben je in de leeftijdscategorie tussen de 40 en 60 jaar, dan zou dit allemaal met de overgang te maken kunnen hebben!
Hoewel er gelukkig steeds meer aandacht aan de overgang wordt besteed heerst er nog steeds een taboe sfeer omheen.

Wil je meer informatie, bewuster en op een positieve manier omgaan met de overgang en daarin begeleid worden?
Dan is dit programma iets voor jou!Thema avonden

Tijdens de thema avonden gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen. We werken met oefeningen, meditatie en uitwisseling van ervaringen.

De avonden zijn van 19.30 tot ca. 21.00 uur.

Thema avond 1: fysiologie: hormonen, je lijf, je klachten


Thema avond 2: psyche: hormonen en psychische klachten

 

Thema avond 3: transformatie, 3e levensfase


Thema avond 4: hormonen en voeding


Thema avond 5: overgang en werk
Wat bieden wij?

Individuele sessies

Cranio Sacraal therapie (Jessica Laman)
Door de zachte, natuurlijke en respectvolle aanraking tijdens de behandeling ontstaat er een krachtig effect op de diepere weefsels.
Door de handen op bepaalde plaatsen van de schedel en het lichaam te leggen wordt het centrale zenuwstelsel (het cranio sacraal systeem) en het bindweefsel (fascia) uitgenodigd om zich diep te ontspannen en ruimte te scheppen voor een gevoel van ontspanning en relaxatie.
Het maken van een diepere verbinding met het lichaam heeft een gunstige uitwerking op alle organen.
In deze diepe stilte maak je een reis naar binnen, naar je eigen kern, je wezenlijke zelf.
Een sessie met cranio sacraal therapie wordt daarom vaak ook
omschreven als “thuiskomen bij jezelf”.
In feite is cranio sacraal therapie voor iedereen aan te bevelen. Het is een uitnodiging aan het lichaam om weer in balans te komen en stimuleert het zelf genezende vermogen. Het versterkt de innerlijke rust en algehele welbevinden.

Coaching (Evelyn Spoor)
Soms heb je graag wat extra begeleiding om aan levensthema’s of ‘oude’ patronen te werken, om nieuwe gewoonten te integreren in je leven of ondersteuning om tot overgave te komen als het gaat over de overgang of de zingeving van de volgende levensfase. Dan kan je gebruik maken van deze individuele begeleiding. In sessies van een uur gaan we 1-op-1 aan de slag met jouw vraag.
Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld in de consulten, body, mind, soul. Hiervoor zet ik het gesprek in, krijg je inzichten door verschillende oefeningen vanuit NLP, T/A, Systemisch Werk en energetisch lichaamswerk.

Shiatsu therapie (Jessica Laman)
De basis van de behandeling vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeswijzen.
Vanuit deze visie is ziekte een verstoring van de (levens)energie Ki of Chi genaamd. Een beginnende verstoring uit zich in symptomen als bijvoorbeeld: vermoeidheid, slapeloosheid, pijnen, allergieën en rusteloosheid.
Shiatsu is ook een fijne behandeling voor de symptomen van veel chronische aandoeningen bv: fibromyalgie, allergieën, ziekte van Crown, prikkelbare dikke darm syndroom, astma…
Maar ook bij overgangsklachten kan shiatsu uiteenlopende klachten verminderen en ondersteuning bieden deze transformatie.
In de Oosterse geneeswijzen gaat men uit van een meridiaanstelsel waardoor de levensenergie stroomt. Deze meridianen hebben vaste banen in het lichaam en zijn elk verbonden met een orgaan, waarnaar ze ook vernoemd zijn.
Op de meridianen bevinden zich punten die zich laten manipuleren, door verbindingen te maken tussen de verschillende punten door middel van aanraking, wordt de energie van de betreffende meridiaan gestimuleerd dan wel gecedeerd. Het gevolg is een betere verdeling van de energie en het lichaam komt weer in balans. Het zelf helende vermogen van uw lichaam wordt hiermee gestimuleerd om verdere onbalans aan te pakken.

Access Bars™ behandeling (Evelyn Spoor)
Heb je:
• een vol hoofd,
• spanning in je hoofd en lijf,
• belemmerende gedachten,
• blokkades in je energie?

En zou je:
• ontspannen willen zijn,
• betere doorstroming willen van je energie,
• beter willen slapen,
• ruimte willen voelen?

Dat kan met een Access Bars™ behandeling volgens de Access Consciousness™ methode.
Access Bars™ is een energetisch lichaamswerk behandeling. Op je hoofd bevinden zich 32 punten die verbonden zijn met energiebanen rondom je hoofd. Deze bevatten ideeën, overtuigingen en emoties die je hebt opgeslagen in je lijf. Als deze zacht worden aangeraakt in verschillende combinaties, ontspan je, laat je los wat je belemmert en krijg je ruimte. Het zorgt er ook voor dat je energie weer kan stromen.
De behandeling wordt gegeven op een massagebank. Het is fijn om soepele comfortabele kleding te dragen.

Massage (Jessica Laman)
Over de hele wereld zie je van oudsher al dat er verschillende vormen van massage zijn ontwikkeld. Het effect op lichaam en geest wordt vaak als zeer weldadig ervaren.
Vanuit een holistische benadering wordt er niet alleen naar de fysieke klacht gekeken maar er is ook aandacht voor meerdere factoren die voor een verstoring kunnen zorgen in het lichaam. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel.
Al deze delen samen maken je de mens die je bent en al deze aspecten van het mens zijn vinden het ook prettig om erkenning te krijgen daar waar een verstoring optreedt.
De holistische benadering biedt jou de ruimte om weer bewust te worden van deze gebieden en deze aan te pakken.

 

Voor meer informatie of een intake gesprek mailen naar:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   Evelien  of 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Vanuit de aanvullende verzekering zijn vergoedingen mogelijk voor dit programma! 

 

 

 


 

 

Maak een afspraak


Maak nu een afspraak